Skip to main content
ΓλυκάΣυνταγές

Γλυκό Τιραμισού

By 18 Ιανουαρίου, 20247 Φεβρουαρίου, 2024No Comments

Όλοι αγαπούν τον κλασικό ιταλικό επιδόρπιο τιραμισού, αλλά είναι ακόμη καλύτερο σε μια μικρή μερίδα που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι σας.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1 ώρα και 15 λεπτά

ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ

Επιδόρπιο, Σνακ

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

Υλικά

  • 1 μπουκάλι Fortimel Compact Protein (γεύση μόκα), 125 ml
  • 15 ml καφέ εσπρέσσο
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μπισκότα Σαβαγιάρ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Ανακατέψτε τo Fortimel Compact Protein (γεύση Μόκα) μαζί με τον καφέ.
  2. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα καφέ –  μόκα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο.
  3. Προσθέστε 1 ½ από τα μπισκότα Σαβαγιάρ σε ένα ποτήρι σερβιρίσματος (σπάστε το σε μεγάλα κομμάτια για να καλύψετε τη βάση).
  4. Περιχύστε τα 2/3 από το μείγμα του καφέ – μόκα.
  5. Αφήστε τα μπισκότα να μουλιάσουν για 3-4 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα 2/3 του μείγματος γιαουρτιού – μασκαρπόνε πάνω από τη στρώση του μπισκότου.
  7. Μουλιάστε το υπόλοιπο μπισκότο (σπάστε σε μεγάλα κομμάτια) στο υπόλοιπο μείγμα μόκας για 2-3 λεπτά.
  8. Περιχύστε το υπόλοιπο μείγμα καφέ μόκας, περιχύστε με το υπόλοιπο γιαούρτι και πασπαλίστε με σκόνη κακάο.
  9. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Απολαύστε το παγωμένο!