Απώλεια βάρους-η πιο ισχυρή ένδειξη

Η πιο ισχυρή ένδειξη δυσθρεψίας είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, που σε ποσοστά κυμαίνεται σε μεγαλύτερο από 5% μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών και από 10% σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών για ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών. Παρ’ όλα αυτά, η διάγνωση της δυσθρεψίας χρειάζεται να συνοδεύεται και από επί μέρους κριτήρια όπως για παράδειγμα η ύπαρξη φλεγμονής από πάθηση, η μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών ή η μειωμένη πρόσληψη τροφής

Η επιβεβαίωση της κατάστασης γίνεται από έναν Επαγγελματία Υγείας. Γι’ αυτό ρωτήστε τον ιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον διαιτολόγο σας.

Άλλες ενδείξεις που υποδηλώνουν δυσθρεψία

Ανεξήγητη απώλεια βάρους, έλλειψη όρεξης για φαγητό, εξάντληση, αδυναμία και δυσκολία στην κίνηση είναι κάποια από τα βασικά συμπτώματα της δυσθρεψίας. Άνθρωποι οι οποίοι νοσούν χρόνια είναι πιθανό να παρουσιάσουν επίσης παρενέργειες στη θεραπεία τους, διαταραχή ή απώλεια γεύσης και δυσκολία στην πρόσληψη τροφής (π.χ. μάσηση, κατάποση κλπ.).

Η δυσθρεψία είναι μια κατάσταση που πρέπει να διαγνωστεί από Επαγγελματία Υγείας, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον ιατρό, τον φαρμακοποιό σας ή τον διαιτολόγο σας.

φσδφσδφ

ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ